Talotoimiala

Tilaajaryhmä

Tilaajat kehittävät yhtenäisiä mallintavan suunnittelun käytäntöjä  talorakennushankkeiden ohjaukseen, rakentamisen lähtötietojen tuottamiseen ja toteumatietojen vastaanottoon sekä omaisuuden hallintaan ja ylläpitoon.

Takaisin Talon etusivulle

Tilaajaryhmä

Tilaajat toimialaryhmä perustettiin 2013 vuoden alussa buildingSMART Finlandin toiminnan alle. Ryhmän perustan muodostivat silloin jo muutaman vuoden toiminut Senaatti-kiinteistöjen, HUS:n sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan tilakeskuksien tietomalliryhmä (työnimellä SeHuTit). Ryhmä laajeni rakennusliikkeiden ja muiden tilaajatahojen mukaan tulemisella vuonna 2014. 

Mukana ryhmän toiminnassa ovat mm. Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit, Senaatti-kiinteistöt, HUS-kiinteistöt, HOAS, JAO, VTT sekä rakennusliikkeistä NCC, Skanska, Peab, Fira, SRV, YIT ja Lujatalo. Lisäksi ryhmän kutsumina kokouksissa vierailevat eri tietomallintamisen alueiden asiantuntijat ja muiden bSF toimialaryhmien edustajat.


Visio

Talorakennushankkeen kaikki osapuolet puhuvat samaa kieltä keskustellessaan mallintavasta suunnittelusta. Uuden suunnittelutavan merkitykset yhteistyön ja tiedonhallinan näkökulmista ymmärretään laajasti. Hankekohtaisia määrittelyjä ja raskasta määrittelytyötä voidaan vähentää, koska on olemassa yleiset periaatteet jotka ovat kaikkien tiedossa.Janne Rinta-Mänty

Puheenjohtaja

Helsingin kaupunki

janne.rinta-manty(at)hel.fi