E
Rakennetun ympäristön tietomallintamisen vakiointi -hankeohjelman infokirje
mennessä Etta Melander | maalis 9, 2022

Hei, nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitkä vakiointiprojektit käynnistyvät ensimmäisinä!

buildingSMART Finland ja Rakennustietomalli oy lanseerasivat Rakennetun ympäristön tietomallintamisen vakiointi -hankeohjelman tammikuussa. Hankeohjelma luo kestävämmän, dynaamisemman ja systemaattisemman toimintamallin.

Hankeohjelman pääasiallisia tavoitteita on kolme:

  • rakennetun ympäristön yhtenäisten tietomallivaatimusten luominen
  • tietomallintamisen tekeminen kaikkien saavutettavaksi ja
  • tietomallintamisen vakiinnuttaminen koko rakennetun ympäristön työnkulun toimintatavaksi.

Olemme helmikuun aikana käyneet neuvotteluita potentiaalisten rahoittajien kanssa, ja tarkentaneet etenemistä. Hankeohjelma on nyt kehitysvaiheeseen, joten onkin hyvä aika päivittää hankeohjelman tilannetta. Tarkka kehitysvaiheen suunnitelma ja budjetti laaditaan nyt maaliskuussa, ja kehitysvaiheen käsitettä aiemmasta laajennetaan.

Kehitysvaiheen tarkoituksena on luoda edellytykset tietomallivakioinnin pitkäaikaiseen rahoitukseen, koordinointiin ja käynnistää ensimmäiset konkreettiset vakiointitoimenpiteet, ja kehitysvaihe kestää vuoden 2022 loppuun asti.

Meillä on käynnistynyt projektien raamityö tukemaan tätä tavoitetta. Projektien raamityössä määrittelemme toimintaprosessit, työtavat, projektien liittämisen hankeohjelmaan ja projektien käynnistämisen. Projektityön toimeksiantoa suorittaa DI Juha Hyvärinen.

Rahoitusta haemme seuraavasti:

Maalis-huhtikuussa 2022 haemme rahoitusta vuoden loppuun asti jatkuvalle kehitysvaiheelle, ja kehitysvaiheessa myös saadaan tuloksia, joiden avulla voidaan varmistaa syksyllä 2022 rahoitus vuosille 2023–2025.

Juuri nyt pystyt vaikuttamaan siihen, mitkä konkreettiset vakiointitehtävät käynnistyvät ensimmäisinä. Jos kiinnostuksenne heräsi tai teillä on kysyttävää, voitte ottaa meihin yhteyttä! Olemme yhteydessä potentiaalisiin rahoittajiin ja sidosryhmiin maaliskuun aikana.

Voit lukea hankeohjelmasta lisää osoitteessa www.buildingsmart.fi/hankeohjelma/. Hankeohjelman sivuilta löytyy myös linkki kyselyyn, jonka hankeohjelmasta kiinnostuneet voivat täyttää.

Ystävällisin terveisin,

Annina Lehikoinen, toimitusjohtaja
annina.lehikoinen(a)rakennustietomalli.fi / 050 554 4720

Meeri Smolander, hankekoordinaattori
meeri.smolander(a)rakennustietomalli.fi / 050 338 8401

E
Lanseeraustilaisuuden materiaalit on julkaistu
mennessä Etta Melander | tammi 31, 2022