E
Digitaalinen rakennusala -seminaari Cad-Q Päivillä 16.10.2015
mennessä bSF | syys 22, 2015

digitaalinenrakennusala_suora_550px

Digitalisaation vaikutukset suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon – Miten tulevaisuuden kilpailukyky ja tuottavuus luodaan?

Digitalisaatio rakennusalalla tarkoittaa esimerkiksi tietomallintamista ja sen pohjalta syntyvien mallien sisältämän tiedon hyödyntämistä rakennushankkeen suunnittelusta rakentamiseen ja tämän jälkeen rakennuksen käytössä ja ylläpidossa sen koko elinkaaren ajan. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että tietomalleja ja niiden sisältämää arvokasta tietoa käytetään ja hyödynnetään ensisijaisesti vain suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa, mutta ei rakennuksen käyttö- ja ylläpitovaiheessa, joten digitalisaation huikea potentiaali tuottavuuden ja kilpailukyvyn kehittäjänä jää suurelta osin hyödyntämättä.

Mistä tämä johtuu? Kuinka rakennuksen koko elinkaareen liittyvät eri toimijat ja käyttäjäryhmät; suunnittelijat, urakoitsijat, materiaalivalmistajat, viranomaiset, kiinteistöjen omistajat, tilaajat, ylläpitäjät ja käyttäjät saadaan hyödyntämään arvokasta digitaalista tietoa? Mikä on mallintamisen tulevaisuus ja vaikutus Suomen kilpailukykyyn? Mitä tapahtuu, jos emme ole mukana kehityksessä? Karkaako mallinnustyö muualle? Onko Suomi putoamassa tietomallinnuksen edelläkävijän paikalta perässähiihtäjän rooliin?

Muun muassa näihin päivän polttaviin kysymyksiin paneudumme Cad-Q Päivien yhteydessä pidettävässä rakennusalan digitalisaatiota käsittelevässä foorumissa. Tilaisuuden avaa rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolta, jonka jälkeen maamme kokenein ja tunnetuin tietomallinnuksen asiantuntija professori Arto Kiviniemi valottaa tietomallinnuksen tilan ja suunnan globaalilla tasolla, ja haastaa joukon merkittäviä rakennusalan vaikuttajia keskusteluun alan tulevaisuudesta. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii A-Insinöörit Oy:n toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Jyrki Keinänen. Seminaari on rakennettu siten, että kaikki paikallaolijat pääsevät osallistumaan keskusteluun ja esittämään kysymyksiään panelisteille.

Seminaarin panelistit ovat:

  • Kalle Bergholm, aluepäällikkö / rakennuttamispalvelut, ISS Proko Oy
  • Jukka Hämäläinen, Expert / BIM solutions, KONE
  • Riikka Kaarnamo, rakennuttaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
  • Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit Oy, keskustelun puheenjohtaja
  • Arto Kiviniemi, professori, Liverpoolin yliopisto
  • Juha Laihonen, Business Area Manager, Paroc Panel System Oy
  • Teppo Lehtinen, rakennusneuvos, ympäristöministeriö
  • Markus Nymark, tietomallikoordinaattori, KVA Arkkitehdit Oy
  • Ilkka Romo, kehitysjohtaja, Skanska Oy
  • Kalle Soini, osakas, Arkkitehdit Soini & Horto Oy

Digitaalinen rakennusala -seminaari järjestetään perjantaina 16.10. osana kaksipäiväistä Cad-Q Päivät 2015 -tilaisuutta, joka pidetään Tampereen Scandic Rosendahlissa 15.-16. lokakuuta. Cad-Q Päivillä on nähtävissä ja kuultavissa viimeisintä tietoa suunnittelun, tietomallinnuksen (BIM) ja tuotteen elinkaarenhallinnan (PLM) uusimmista, tehokkaimmista työtavoista ja teknologioista. Tutustu Cad-Q Päivien kattavaan ohjelmaan: www.cad-q-event.fi. 

Cad-Q yhteistyökumppaneineen kutsuu Sinut ja muut rakennusalan ammattilaiset osallistumaan keskusteluun kuinka digitalisaatiota hyödynnetään täysimittaisesti rakennusalan tulevaisuuden kilpailukyvyn ja tuottavuuden varmistamiseksi.

Tervetuloa rakennusalan huippuseminaariin!

sisään Muut
E
Integraatio ja yhteistoimintamallit-seminaari 17.9.2015
mennessä bSF | elo 28, 2015