E
Uusi toiminnanjohtaja esittelyssä
mennessä buildingSMART Finland | elo 22, 2019

Tommi Arola on nimitetty BuildingSMART Finlandin uudeksi toiminnanjohtajaksi ja rakennetun ympäristön digitalisaation tutkimusjohtajaksi Rakennustietoon.

Tommi Arola siirtyy tutkimusjohtajan tehtävään Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista 1.9. alkaen. Hän aloittaa 1.9. myös BuildingSMART Finlandin toiminnanjohtajana.

Rakennustietosäätiöön on päätetty perustaa tutkimusyksikkö, jossa keskitytään ensimmäiseksi rakennetun ympäristön digitalisaatioon. Rakennustietosäätiön uusi tutkimusjohtaja johtaa rakennetun ympäristön digitalisaatioon liittyvää TKI-toimintaa sekä edistää rakennetun ympäristön tiedonhallinnan digitalisointia, standardointia ja tiedonvirtausta. Työssään hän vastaa myös buildingSMART Finlandin toiminnasta. Rakennustietosäätiö RTS sr:n tehtävänä on tukea rakentamisalaa ja luoda edellytyksiä kestävän ja hyvinvointia edistävän rakennetun ympäristön toteutumiselle. Säätiö edistää rakennetun ympäristön digitalisaatiota ja on mukana luomassa sille edellytyksiä.

Tommi Arolalla on vankka kokemus tutkimus-, kokeilu- ja innovaatiotoiminnasta sekä liikennealan tietopääoman kehitystyöstä. Hän on toiminut aktiivisesti useissa liikennealan digitalisaatioon liittyvissä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotehtävissä. Koulutukseltaan Arola on maanmittaustekniikan diplomi-insinööri.

Arola on innostunut uudesta tehtävästään ja toteaa, että: ”Rakennetun ympäristön digitalisaatio on huippuinnostava asia, jolla tuetaan hyvää rakentamistapaa, luodaan ratkaisuja ilmastokysymyksille ja rakennetaan kasvua Suomeen. Hän näkee, että rakennusalan vankka tietomallityö ja standardointi ovat erinomainen perusta alalle tehdä asiakaskeskeisiä digipalveluja ja rakentaa uusia yhteistyömuotoja”.

Rakennustietosäätiö RTS sr on yleishyödyllinen kiinteistö- ja rakentamisalan tiedon tuottaja, jonka tehtävänä on edistää hyvää sekä kaavoitus- ja rakennustapaa että kiinteistönpitotapaa. RTS:n yhteydessä toimiva buildingSMART Finland on Suomen merkittävin tietomallintamisen yhteistyöfoorumi.

Lisätietoja:
Tommi Arola, tutkimusjohtaja, digitalisaatio
040 829 9789, tommi.arola(at)rakennustieto.fi

Markku Hedman, yliasiamies
040 702 4884, markku.hedman(at)rakennustieto.fi

rt.rakennustieto.fi
buildingsmart.fi

sisään Uutiset
# fi
E
Rakennusfoorumi - CoClass
mennessä buildingSMART Finland | elo 22, 2019