E
Tampereen uusi 3D-galleria ensi kertaa avoinna yleisölle
mennessä buildingSMART Finland | helmi 22, 2017

Tammelan kaupunkisuunnittelukahvilassa on ensimmäistä kertaa koekäytössä ja yleisön nähtävänä Tampereen ja Viiden tähden keskustan 3D-galleria. Se on yksi Suomen ensimmäisistä virtuaaliluolista, jossa yleisö pääsee uuden teknologian avulla näkemään ja kokemaan suunnitteilla olevaa arkkitehtuuria ja kaupunkitilaa luonnollisessa koossa.

Tulevaisuudessa Tampereen kaupunki käyttää 3D-teknologian avulla luotuja virtuaalisia tiloja apuna kaupunkisuunnittelussa, rakennus-, katu- ja ympäristösuunnitelmien havainnollistamisessa sekä vuoropuhelussa yhteistyökumppaneiden ja yleisön kanssa. Myöhemmin keväällä avataan Virtuaalisen Tampereen verkkosivusto ja siihen liittyvä mobiilisovellus.

Tampereen 3D-galleria on osa Viiden tähden keskustan kehittämisohjelman toteuttamista. Uutta 3D-teknologiaa pilotoidaan keväällä 2017 Tammelan lisäksi Eteläpuiston ja raitiotien kehityshankkeissa. Tämän vuoden aikana 3D-galleriaa hyödynnetään myös muun muassa Tampereen Asemakeskuksen, Keskustorin visiotyön sekä Kannen ja areenan suunnittelussa ja havainnollistamisessa. Myöhemmin teknologia otetaan käyttöön myös muissa kaupunkisuunnitteluhankkeissa.

3D-galleria ja virtuaaliteknologia

Suunnittelija Rodrigo Coloma
puhelin 040 8063174
sähköposti Rodrigo.Coloma(at)tampere.fi

sisään Uutiset
# fi
E
BuildingSMART Finland Inframallintamisen päivän 2017 anti ja esitykset
mennessä bSF | helmi 24, 2017