E
Organisaatiotyöpajan saldoa
mennessä Etta Melander | maalis 23, 2022

organisaatiotyöpajan saldoa

22.3. järjestimme organisaatiotyöpajan, jossa oli paljon todella hyvää keskustelua organisaatiomuutoksesta ja organisaatiokaaviosta.

Organisaatiotyöpajaan lähdettiin syksyn 2021 tehdyn työn pohjalta ja muutos on tarkoitus saada valmiiksi kevätkokoukseen 3.5. mennessä.

Työskentelimme kolmessa pienryhmässä, ja jokainen osallistuja pääsi työstämään kahta eri aihetta: organisaatiokaaviota ja verkoston suhdetta hankeohjelmaan.

Pienryhmien keskustelun perusteella orgnisaatiokaaviolta toivotaan ainakin:

  • Läpinäkyvyyttä ja keveyttä. Tekijöiden ajan ei tule valua byrokratiaan ja monimutkaisiin rakenteisiin, vaan oikeaan tekemiseen. Keveys tarkoittaa myös, että kaaviossa ei ole päällekkäisyyksiä.
  • Toimialoja. Niistä ei ehkä ole kokonaan tarkoituksen mukaista luopua ja tällä hetkellä ne muodostavat hyviä ”kotipesiä”, joista uudet ja vanhat toimijat voivat hyötyä. Toimialaa voidaan ajatella huoneina (vertaa roomit buildingSMART Internationalissa).

Verkoston suhde hankeohjelmaan herätti myös paljon keskustelua muun muassa standardointikomitean osalta. Standardointikomitean (eri kuin infran standadrointiryhmä) tulisi olla objektiivinen asiantuntijakomitea, jolla olisi linkki kansainväliseen puoleen ja aito mahdollisuus vaikuttaa siihen, että teemme yhtenäistä vakiointia yhteisillä laatuvaatimuksilla.

Valmista uutta organisaatiokaaviota ei työpajassa ollut tarkoituskaan saada valmiiksi, mutta keskustelun ja kommenttien pohjalta toimisto alkaa työstämään uutta kaaviota.

sisään Uutiset
# fi
E
buildingSMART Internationalin Virtual Summit Spring 2022
mennessä Etta Melander | maalis 22, 2022