E
Ensimmäinen suomalainen talotekniikkaohjelmisto on saanut IFC 2x3 CV 2.0 -sertifioinnin!
mennessä bSF | huhti 26, 2016

bSF:n toiminnassa aktiivisesti mukana olevan Kymdata Oy:n CADS Electric– ja CADS Hepac –ohjelmistot saivat IFC 2×3 CV 2.0 -sertifioinnin.

Kymdata Oy:n kehittämät, tietomallipohjaiseen (BIM) talotekniikkasuunnitteluun kehitetyt CADS Electric- ja CADS Hepac –ohjelmistot ovat saaneet kansainvälisen buildingSMART –organisaation myöntämän IFC 2×3 CV 2.0 –sertifikaatin. Kyse on CADSin kohdalla sertifioinnin päivittämisestä uuteen kehittyneempään Coordinate View 2.0 –sertifiointiin, jonka tarkoituksena on mahdollistaa eri suunnitteluosapuolten (arkkitehti, rakenne, talotekniikka) sujuva yhteistyö tietomallien tuottamisessa tarjoamalla määrittelyt mm. elementtityyppeihin ja mallin rakenteeseen.

– Tietomallintaminen on talotekniikkatuotteidemme strategian keskiössä. Sertifioinnin lisäksi se näkyy tuotteeseen kehitettävissä ominaisuuksissa kuin myös vahvassa yhteistyössä tietomallintamisen eri toimijoiden kanssa, toteaa toimitusjohtaja Jyrki Metsola.

Toukokuussa 2016 julkaistavassa CADS 17 –versiossa BIM näkyy monin tavoin. Esimerkiksi CADS Electric 17 –versio sisältää täysin uudistetut johtotietoiminnallisuudet reaaliaikaisine törmäystarkasteluineen. CADSin IFC Import –toiminnallisuutta on kehitetty niin, että se pystyy lukemaan esim. arkkitehdin tuottamasta IFC-mallista tilatiedot ja hyödyntämään niitä TATE-suunnittelussa (valaistuslaskenta, energialaskenta jne.).

CADS on ensimmäinen IFC 2×3 CV 2.0 –sertifioinnin saanut suomalainen talotekniikkaohjelmisto.

Lista IFC 2×3 CV 2.0 –sertifioinnin läpäisseistä ohjelmistoista: http://www.buildingsmart.org/compliance/certified-software/

sisään Uutiset
# fi ifc
E
Ensimmäinen suomalainen talotekniikkaohjelmisto saanut kaikki talotekniikkasuunnittelun osa-alueet kattavan IFC 2x3 CV 2.0 -sertifikaatin
mennessä bSF | touko 25, 2016