E
Bayerin aluehallinnon kiinteistöosaston delegaatio buildingSMART Finlandin vieraana 14.-15.5.2018
mennessä buildingSMART Finland | touko 25, 2018

Münchenin uuden konserttitalon hankeryhmän mukana saimme vieraiksemme Bayerista myös delegaation kiinteistöosaston edustajia.Suomalaisen tietomalliosaamisen korkea taso ja mahdollisuudet yhteistyöhön olivat keskusteluissa teemana. BuildingSMART Finlandin puheenjohtaja Tomi Henttinen esitteli tietomallintamisen osaamista hankkeissa ja kehitystä Suomessa.
Ensimmäisenä päivänä järjestimme vieraiden toiveista kohdevierailut Lahden Sibelius-taloon ja Helsingissä musiikkitaloon. Kohteissa esiteltiin tietomallintamisen käyttöä niissä ja samalla yleisiä toimintamalleja tietomallihankkeissa Suomessa. BSF Taloryhmästä oli talotekniikan asiantuntijana mukana myös Tero Järvinen.

Kuva1. Vierailulla Musiikkitalolla Münchenin uuden konserttitalon hankeryhmän kanssa.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kävi myös tervehtimässä ryhmäämme Lahdessa Sibeliustalolla.
Tiilikainen piti lyhyen esityksen suomalaisesta rakennusalan osaamisesta ja digitalisaation mahdollisuuksista ryhmällemme.
Vuoropuhelun aikana pääsimme tuomaan suomalaista osaamista esille hienosti.

Kuva 2.Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen tapaamassa ryhmäämme Lahdessa

Vieraat toivoivat myös toiselle vierailupäivälleen tapaamisia ja keskustelua tietomallintamisen kansallisesta kehityksestä kuten YTV ja Kira-digihanke.
Minna Perähuhta Ympäristöministeriöstä ja Teemu Lehtinen Kira-digi-hankkeesta esittelivät kehityshankkeen lähtökohtia ja tavoitteita, sekä jo saavutettuja hanketuloksia.
Tietomalliopetuksesta Suomessa ja bSF koulutuksen toiminnasta esityksen piti bSF Koulutuksen puheenjohtaja Päivi Jäväjä Metropoliassa. Vieraat olivat hyvin vaikuttuneita tietomallikoulutuksesta Suomessa ja muustakin kansallisesti tehdystä kehitystyöstä. Business Finlandin Petri Lintumäki esitteli vielä lopuksi tietomalliosaamisen viennin tukemista kansainvälistymisohjelmassaan jossa on yhteistyötä bSF:n kanssa.

Jatkamme keskusteluja vieraidemme kanssa kun buildingSMART Finland on Münchenissä BIM WOLRD -tapahtumassa 27.-28.1. omalla osastollaan.
Lisätietoa BIM WORLD tapahtumasta ja osallistumisesta Anna-Riitalta p. 040 770 9799, email: anna-riitta.kallinen(at)gravicon.fi

 

sisään Uutiset
# fi
E
BuildingSMART Finlandin tietosuoja
mennessä buildingSMART Finland | touko 25, 2018