E
Yhteistyöalusta: tunnusten luonti ja yhteistyöalustan ohjeet

Tunnusten luominen on keskeinen osa yhteistyöalustan toimintaa. Jäsenillemme sekä projektityöntekijöille avautuu suurin osa toiminnoista vasta tunnusten luomisen jälkeen – esimerkiksi keskustelufoorumille tai bSF Driveen pääsee vain kirjautuneena. 

1 ) Tunnusten luominen

Tunnusten luominen alkaa yläpalkin oikeassa reunassa olevasta "kirjaudu sisään" -napista.

Siitä aukeaa tämän näköinen ikkuna:

Alareunasta löydät "rekisteröidy käyttäjäksi" -kohdan, jota klikkaamalla pääset luomaan tunnukset. Tunnustenluontisivu näyttää tältä:


Käyttäjänimen tulee olla muotoa etunimi.sukunimi. Järjestelmä ei hyväksy sähköpostiosoitetta käyttäjänimeksi. Etunimi.sukunimi muoto sen takia, että käyttäjät itse muistavat sen helpommin, mutta myös helpottamaan käyttäjänhallintaa toimiston puolella. Ongelmatilanteissa pystymme auttamana paremmin, kun etsimme järjestelmästä "essi.esimerkki", eikä tarvitse arvailla, että onko käyttäjänimi kuitenkin muotoa "essi666" vai "eses06". Yrityksen tiedoissa organisaation nimi on pakollinen tieto, muita tietoja ei tarvitse syöttää, ellei halua.

Käytä rekisteröitymiseen työsähköpostiasi. Järjestelmä tunnistaa jäsenorganisaatioidemme sähköpostipäätteet ja antaa niille suoraan jäsenen oikeudet alustalle, mm. pääsyn driveen. Jos käytät henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi, järjestelmä ei tunnista sinua organisaatiosi jäseneksi, jolloinka et saa jäsenille kuuluvia käyttöoikeuksia.

Rekisteröitymisestä tulee sähköpostiisi vahvistus. Sähköpostiin tulevia vahvistusohjeita tulee noudattaa, jotta rekisteröityminen tulee viimeistellyksi. Kun olet rekisteröitynyt, jatkossa kirjaudut sisään samasta "kirjaudu sisään" kohdasta. 

Rekisteröitymisen jälkeen voit omasta profiilistasi käydä valitsemassa, minkä toimialojen tai ryhmien toiminta sinua kiinnostaa. Mikäli olet joskus täyttänyt bSF:n jäsentietolomakkeen, joka oli käytössä ennen yhteistyöalustaa, huomaathan, että TIEDOT EIVÄT SIIRRY sieltä tänne uudelle alustalle. Valintoja voi muuttaa koska tahansa, mutta ne on hyvä tehdä ensimmäisen kerran jo heti rekisteröitymisen jälkeen.

Yläpalkin pienen henkilöhahmon kautta pääset omaan tiliisi.

Klikkaamalla "oma tili" sinulle aukeaa sivu, jossa on tämä valikko:

Klikkaamalla tässä "uutiskirje", tulet tälle sivulle:

Tämän sivun näkymä on rekisteröitymisen jälkeen tyhjä, ja sinun pitää valita, minkä toimialojen ja ryhmien toiminta kiinnostaa. Vaikka muut eivät olekaan uutiskirjeitä, listoja hallinnoidaan sähköpostimarkkinoinnin kautta. Siksi listassa on myös "yleinen uutiskirje". Se lähtee koko verkostolle, joten muistathan valita myös sen. Muista vahvistaa valintasi klikkailun jälkeen.


Samoilla bSF-tunnuksilla pääset kirjautumaan myös Wikiin sekä Driveen. Drivessä on huomioitava, että klikkaa punaista "log in with buildingSMART ID" -nappia. Kirjautumissivulla on myös toinen kirjautumiskohta, mutta se on admin-tunnuksille, eikä sen kautta pääse kirjautumaan Driveen sisälle. 

Kaikissa ongelmatilanteissa ole rohkeasti yhteydessä toimistoon!


2 ) Yhteistyöalustan ohjeet

Kun olet luonut tunnukset nettisivuille, käy tutustumassa yhteistyöalustan ohjeisiin. Ohjeet löytyvät Wikistä ja siellä on selitetty yhteistyöalustan ja nettisivujen eri toimintoja selkeästi ja kattavasti.

Ohjeet löytyvät Wikistä kansiosta 01_Yhteistyöalustan_ohjeet.

Ohjeet-kansiossa on vielä erikseen yleiset ohjeet (rekisteröityminen, tilin hallinta, uutiskirje ja kiinnostus toimialojen sekä ryhmien toimintaan) sekä Wikin ja Driven ohjeet.


bSF Driven puolella ei ole muita ohjeita, kuin sivun yläreunaan kiinnitetty tiedostojen nimeämisohje:

Ne, jotka uusia tiedostoja lisäävät ja luovat on tärkeää huomata tämä, jotta kaikkien dokumenttien järjestys pysyy loogisena ja siistinä.

E
Yhteistyöalusta: YIV ja YTV